Wielercafe 07 September 2018

Strava icon

Als eerste op de hoogte!

Meld je aan en ontvang als eerste updates over de ontwikkeling van onze prof. wielerclub en haar activiteiten

Hoe harken, stoempen en snokken je de wereldtitel bezorgt.


Gerrie Knetemann was een van de beste Nederlandse wielrenners ooit én Amsterdammer. In 1978, deze zomer precies 40 jaar geleden, werd hij wereldkampioen op de weg. Harkend, stoempend en snokkend versloeg de Amsterdammer de Italiaan Francesco Moser met een banddikte.

Ons wielercafé van vrijdagavond 7 september a.s. staat geheel in het teken van deze, helaas veel te vroeg overleden, markante Amsterdamse renner.

We beschouwen de avond vanuit de specialismen van “De Kneet”. Mede-coureurs, Knetemann-kenners en koersprofessoren zullen de renner en de mens Knetemann duiden. Waarom was hij zo geliefd bij de media, het grote publiek, zijn coaches, maar in mindere mate bij zijn mede-coureurs? Was hij te goed? Was het zijn Amsterdamse bluf, of zat het toch anders?

Uiteraard gaat het deze avond ook over dat bewuste wereldkampioenschap van 1978. Aanwezig is een gast die beweert het echte verhaal achter de overwinning te kennen. Hij komt er over vertellen. Net zoals er uitgebreid gesproken gaat worden over koersinstinct, tijdrijden bij de Raleigh-ploeg en hoe die Amsterdamse renner de wielertaal wist te verrijken.

Ons Wielercafé wordt gehouden in MidWest, “de huiskamer” van de Ronde van de Orteliusstraat. Deze in ere herstelde roemruchte koers beleeft een dag later op zaterdag 8 september zijn tweede editie als Crit-race. We beschouwen voor met de deelnemende toprenners (m/v).

Tot onze gasten behoren op deze vrijdagavond 7 september: Steven Rooks, Dion Beukeboom, Wiep Idzenga, Hans Prakke, Martijn Veltkamp, Lisa Worner, Michelle de Graaf, Luc Ducrot, Yvo Kinkel en muzikale omlijsting van Rini Dobbelaar (Trio Bier).

Meld je tijdig aan want er is maximaal plek voor 70 deelnemers. Inloop vanaf 20:00 uur. We beginnen "sharp" om 20:30 uur.

Waar en Wanneer?

07 september 2018
(20:30 - 23:00 uur)
MidWest
Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen